ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Τo 2000 ιδρύθηκε στην Ερμούπολη το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων το οποίο στεγάζεται στο 1ο Γυμνάσιο. Στο τμήμα παρέχονται προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές για τη Σχεδίαση Διαδραστικών και Βιομηχανικών Προϊόντων και Συστημάτων ενώ έχει γίνει μελέτη για την επέκταση του πανεπιστημίου καθώς και την ίδρυση δύο νέων τμημάτων, αυτό των Εφαρμοσμένων Τεχνών και των Οπτικών Τεχνών. Πέρα από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση το τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο διοργανώνει θερινά προγράμματα εκπαίδευσης, εκπαιδευτικές εκθέσεις και επισκέψεις αλλά και ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ άλλων πανεπιστημίων. Το πανεπιστήμιο της Σύρου υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό δίκτυο του έθνους ΑΙΓΑΙΟ-ΝΕΤ για αυτό και διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα καθώς και μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη για την αναβάθμιση της παιδείας και της γνώσης.Ο σκοπός του νέου τμήματος είναι να καλύψει τις ανάγκες του 21ου αιώνα και να δώσει λύσεις για τη δημιουργία σύγχρονων λειτουργικών προϊόντων και συστημάτων συνδυάζοντας το δημιουργικό ταλέντο με την τέχνη και τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος είναι η κατασκευή πρωτοτύπων προϊόντων καθώς και η παρέμβαση σε όλες της φάσεις ζωής ενός προϊόντος ή συστήματος για την απόλυτη ενσωμάτωσή τους στο ανθρώπινο περιβάλλον.

Η ολική γνωστική άποψη για τη σχεδίαση που αποκτούν οι απόφοιτοι του πανεπιστημίου τους επιτρέπει να καλύψουν τις νέες ανάγκες και απαιτήσεις του κλάδου σε περιοχές όπως η Παραγωγή, η Βιομηχανία, η σχεδίαση ηλεκτρονικών προϊόντων και υπηρεσιών, οι ηλεκτρονικές εκδόσεις και γενικότερα όλες τις πτυχές του ηλεκτρονικού εμπορίου.

ΠΗΓΗ

LAMIA

SYROS

ADD YOUR EMAIL TO OUR MAILING LIST FOR NEWS AND UPDATES FROM MTS.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK