ΤΕΛΩΝΕΙΟ - ΑΠΟΘΗΚΕΣ

Φτάνοντας στη Σύρο το πρώτο πράγμα που αντικρίζει ο επισκέπτης απέναντι από την προβλήτα του λιμανιού είναι το Τελωνείο της Σύρου που είναι χτισμένο δίπλα στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα μνημειώδες διώροφο μαρμάρινο κτίριο που σχεδίασε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς το 1860 το οποίο ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αισθητική του. Το κτίριο υπέστη φθορές από τους βομβαρδισμούς του (Β’) Παγκοσμίου πολέμου και έτσι ακολούθησε η πλήρης ανακατασκευή του που δεν παρέκκλινε από το αρχικό σχέδιο.

Τα εμπορικά πλοία δένουν ακόμη και σήμερα στην προκυμαία για να περάσουν τον τελωνειακό έλεγχο. Στο κτίριο στεγάζεται επίσης η Πινακοθήκη Κυκλάδων που δημιουργήθηκε το 1994. Δίπλα από το Τελωνείο βρίσκονται μέχρι και τώρα οι διαμετακομιστικές αποθήκες Σύρου που δημιουργήθηκαν το 1834 ενώ έχει διαμορφωθεί και μια υπέροχη πλατεία μπροστά από το κτίριο που κοσμεί το εντυπωσιακό μνημείο του Αφανούς Ναύτη που σχεδίασε ο Γιάννης Παππάς προς τιμήν όλων των Ελλήνων ναυτικών. Πρόκειται για ένα ιστορικό μνημείο που αξίζει κανείς να επισκεφθεί απολαμβάνοντας παράλληλα τη θέα στη νησίδα Γάιδαρο με τον επιβλητικό φάρο.

ΠΗΓΗ

LAMIA

SYROS

ADD YOUR EMAIL TO OUR MAILING LIST FOR NEWS AND UPDATES FROM MTS.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK