ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Με μακρά ναυτική παράδοση το νησί της Σύρου δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει κεντρική βάση της εμπορικής ναυτιλίας. Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου ιδρύθηκε πριν από περίπου 50 χρόνια ως Δημόσια Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού με περισσότερους από 1500 απόφοιτους που ταξίδεψαν στα πέρατα της γης μεταφέροντας μαζί τους στοιχεία από την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Με τα χρόνια, το πτυχίο της σχολής άρχισε να αναγνωρίζεται από τον κλάδο ως ένα ιδιαίτερο προσόν που μπορούσε να κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση των ναυτικών ανά τον κόσμο.

Η σχολή καταφέρνει να ενισχύσει τη δύναμη της εμπορικής ναυτιλίας στους ναυτότοπους των Κυκλάδων, του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου και σιγά σιγά και όλου του Ελληνικού έθνους γιατί όπως είπε και ο Ηρόδοτος: «Έχουμε γη και πατρίδα, όταν έχουμε πλοία και θάλασσα». Το νεοκλασικό και επιβλητικό μαρμάρινο κτίριο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο άκρο του λιμανιού της Ερμούπολης είναι ένα κτίριο μεγάλης ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας που σήμερα φιλοξενεί μια από τις καλύτερες Σχολές Ναυτικής Εκπαίδευσης της χώρας. Ακόμη και η θέση του στην περιοχή Κύματα και με θέα την Τήνο και τη Μύκονο έχει συμβολική σημασία καθώς χαρακτηρίζει τα απέραντα ταξίδια στους γαλάζιους ορίζοντες.

ΠΗΓΗ

LAMIA

SYROS

ADD YOUR EMAIL TO OUR MAILING LIST FOR NEWS AND UPDATES FROM MTS.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK