MAITLAND MANUAL THERAPY

Το Maitland® Concept σχετίζεται με την διαχειρός θεραπεία στην αρχική και συνεχιζόμενη θεραπεία λειτουργικών διαταραχών στο αρθρικό, μυϊκό και νευρικό σύστημα. Η χρήση των τεχνικών του Maitland® Concept βασίζεται στην κλινική συλλογιστική και λαμβάνει επίσης υπόψη τη διεθνή ταξινόμηση της λειτουργίας, της αναπηρίας και της υγείας (ICF).
Αυτό που καθιστά το Concept ιδιαίτερο είναι ο συνδυασμός της ατομικής και ειδικής θεραπείας του ασθενούς (τόσο αρχική όσο και συνεχής) με την κλινική εμπειρία του θεραπευτή και τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα. Εκτός από την κοινή κινητοποίηση και χειρισμό των άκρων και της σπονδυλικής στήλης, το Concept χρησιμοποιεί τις νευροδυναμικές τεχνικές, την διάταση των μυών, τις ασκήσεις σταθεροποίησης και τις ειδικά προσαρμοσμένες ασκήσεις που μπορεί να κάνει ο ασθενής στο σπίτι.
Το Maitland® Concept ανήκει στο πεδίο της χειροθεραπείας, μιας ειδικής μορφής φυσιοθεραπείας. Αυτός ο τύπος θεραπείας / έννοιας αφορά κυρίως την ειδική εξέταση και θεραπεία του πόνου και των προβλημάτων στο μυοσκελετικό σύστημα.

Όπως υποδηλώνει ο όρος "χειρωνακτική θεραπεία", ακολουθείται προσέγγιση με τα χέρια πάνω στον ασθενή. Η τεχνική επιτρέπει να κινητοποιηθεί και να αντιμετωπιστεί τοπικά και ξεχωριστά ένα πρόβλημα με τη σπονδυλική στήλη. Οι χειρωνακτικές τεχνικές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν απευθείας σε αρθρώσεις όπως το ισχίο, το γόνατο και τον ώμο, επιτρέποντας να επηρεαστούν θετικά οι περιορισμοί και ο πόνος.

Η χειρωνακτική θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει με τις ακόλουθες ασθένειες:

 • οσφυικά και δισκικά προβλήματα
 • αυχενικά προβλήματα
 • αρθρίτιδα π.χ. στο ισχίο, στο γόνατο ή στη σπονδυλική στήλη
 • του πόνου του προσώπου, των πονοκεφάλων και των προβλημάτων της κάτω γνάθου
 • ερεθισμό των νεύρων όπως στα χέρια κατά την διάρκεια του ύπνου, ισχιαλγία
 • πόνος στο γόνατο, π.χ. ως αποτέλεσμα τραυματισμού συνδέσμου ή βλάβης μηνίσκου
 • προβλήματα αγκώνα, όπως αγκώνα τένις
 • τπαράπονα σχετικά με το χέρι, π.χ. ως αποτέλεσμα ενός συνδρόμου κατάγματος ή καρπιαίου σωλήνα
 • προβλήματα πέλματος, π.χ. μετά από σύνδεσμο σε ρήξη

Η χειρωνακτική θεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη θεραπεία μετά από χειρουργική επέμβαση ή αθλητικό τραυματισμό, καθώς και με το σχεδιασμό και τις συμβουλές σχετικά με τις αθλητικές δραστηριότητες και τις αναλύσεις κίνησης.

Η θεραπεία ξεκινά πάντα με τη διεξαγωγή μιας περιεκτικής έρευνας για τις καθημερινές σας ασθένειες. Η περιγραφή του προβλήματος είναι πολύ σημαντική για εμάς. Στη συνέχεια διεξάγεται ακριβής φυσική εξέταση για να προσδιορίσετε τον λόγο των προβλημάτων σας. Η εξέταση του προβλήματος των ώμων μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εξέταση της αυχενικής σας σπονδυλικής στήλης, των πλευρών και της θωρακικής σπονδυλικής στήλης.

Η εξέταση θα λάβει υπόψη το πρόβλημά σας, ειδικά όσον αφορά την έντασή του.

Η τρέχουσα θεραπεία βασίζεται συγκεκριμένα σε αυτήν την εξέταση. Τα προβλήματα που εντοπίζουμε αντιμετωπίζονται χρησιμοποιώντας ειδικά επιλεγμένες μεθόδους,
Συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα:

 • χειρωνακτική κινητοποίηση των αρθρώσεων
 • τεχνικές που αποσκοπούν στην επίτευξη μεγαλύτερης ευελιξίας του νευρικού ιστού
 • μυϊκή διάταση και / ή μυϊκή ενδυνάμωση
 • μια εξήγηση των περιστάσεων που δημιούργησαν το πρόβλημα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η θεραπεία θα παραμείνει επιτυχής μακροπρόθεσμα
 • εκπαίδευση σε καθημερινές ή συγκεκριμένες αθλητικές ακολουθίες κινήσεων
 • ασκήσεις στο σπίτι και καθοδήγηση για αυτοβοήθεια

Ο θεραπευτής του κέντρου μας διενεργεί τακτικούς ελέγχους για να διασφαλίσει ότι τα μέτρα αυτά επιτυγχάνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτή η προσέγγιση επιδιώκει να επιτρέψει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία θεραπείας που πρέπει να επιτευχθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στο MTS CENTER καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επεκτείνουμε τη δική μας εμπειρία, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιστημονικά ευρήματα, με σκοπό να σας παρέχουμε αποτελεσματική θεραπεία που να ταιριάζει στις προσωπικές σας συνθήκες.

Το application Manual Therappist του συνεργάτη μας Γιώργου Τεντζεράκη είναι μία παγκόσμια καινοτομία ελληνικής έμπνευσης στο χώρο της κλινικής αξιολόγησης η εφαρμογή το οποίου αφορά φυσικοθεραπευτές και Manual Terapists και βασίζεται στον κλινικό συλλογισμό της μεθόδου Maitland.

 

LAMIA

SYROS

ADD YOUR EMAIL TO OUR MAILING LIST FOR NEWS AND UPDATES FROM MTS.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK