ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

Φώτο

Ο Παρνασσός είναι ένα από τα ψηλότερα ελληνικά βουνά. Βρίσκεται περίπου στο κέντρο της Ρούμελης (δηλαδή της Στερεάς Ελλάδας) και μοιράζεται ανάμεσα στη Φωκίδα, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Απέχει από τη πόλη της Λαμίας μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά. Έχει υψόμετρο 2.457 μ. και καταλαμβάνει την 8η θέση στη σχετική λίστα με τα ελληνικά βουνά. Αποτελεί το νοτιότερο άκρο της οροσειράς της Πίνδου και διαθέτει υπέδαφος με εκτεταμένα κοιτάσματα βωξίτη, από τον οποίο παράγεται το αλουμίνιο.

Ο Παρνασσός δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Έχει καθιερωθεί ως εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους φυσιολάτρες, για τους εραστές του σκι (Χιονοδρομικό Παρνασσού), και για όσους έχουν αρχαιολογικά ενδιαφέροντα. Διαθέτει Εθνικό Δρυμό με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, ενώ φιλοξενεί και το πιο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας. Πόλο έλξης αποτελούν επίσης ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, το σπήλαιο Κωρύκειο Άντρο και η Κασταλλία Πηγή.

Στις πλαγιές και στους πρόποδες του Παρνασσού βρίσκονται διάσπαρτα πολλά τουριστικά ανεπτυγμένα χωριά.

Φώτο

Πηγή

LAMIA

SYROS

ADD YOUR EMAIL TO OUR MAILING LIST FOR NEWS AND UPDATES FROM MTS.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK