ΡΑΧΕΣ

Φώτο

Η περιοχή των Ραχών, απέχοντας μόλις 32 χιλιόμετρα από τη πόλη της Λαμίας, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους παραθαλάσσιους προορισμούς για τους κατοίκους της Φθιώτιδας και των γύρω περιοχών. Σε απόσταση 250 χιλιομέτρων βόρεια των Αθηνών, το παραδοσιακό ψαροχώρι παρέχει στους επισκέπτες στιγμές ξεκούρασης, διασκέδασης, ποικίλες δραστηριότητες για τους λάτρεις της θάλασσας καθώς και γαστρονομικές απολαύσεις με παραδοσιακές συνταγές και εδέσματα!

Η κοινότητα των Ραχών, έχοντας αξιοποιήσει και αναπτύξει τις τουριστικές υποδομές της περιοχής, εξελίχθηκε στον ιδανικό προορισμό για δραστηριότητες όπως η ιστιοπλοΐα στο κόλπο του Μαλιακού και στο Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο καθώς και για εξορμήσεις στα νησάκια Λιχαδονήσια και στη πλευρά της Βόρειας Εύβοιας.

Η μορφολογία του κόλπου και οι συνήθεις καιρικές συνθήκες ανέδειξαν τις Ράχες ως έναν από τα κορυφαία σημεία στην Ελλάδα για δραστηριότητες όπως το windsurf, s.u.p και το kitesurf. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια διατηρείται στη περιοχή η σχολή εκμάθησης θαλάσσιων σπορ, Surf Camp Raches. Οι παρευρισκόμενοι στις Ράχες το μήνα Αύγουστο, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος ή να απολαύσουν το θεαματικό Windsurf & Kitesurf Festival που διοργανώνεται κάθε χρόνο με χορηγό τη Redbull!

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο κατά τους θερινούς μήνες, Πανελλήνιοι και Τοπικοί αγώνες Beach Tennis και Beach Volley. Ακόμη, δραστηριότητες όπως tennis και joking κατά μήκος της παραλίας είναι πολύ δημοφιλείς στους κατοίκους και στους παραθεριστές των Ραχών.

Σε μικρή απόσταση από τις Ράχες, στη περιοχή του Αχινού, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να βιώσει μια μοναδική εμπειρία περπατώντας στους «δρόμους του κρασιού», ανάμεσα σε αμπελώνες που αναδύουν μυρωδιές και στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του οινοποιείου La Tour Melas.

Η εμπειρία του κρασιού στο καταπράσινο λόφο με θέα τη θάλασσα, θα ολοκληρώσει την περιήγηση του επισκέπτη στη περιοχή των Ραχών Φθιώτιδας, και θα τον δικαιώσει για την επιλογή του!

Slight photo

LAMIA

SYROS

ADD YOUR EMAIL TO OUR MAILING LIST FOR NEWS AND UPDATES FROM MTS.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK