Η MTS ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η Ολιστική θεραπεία αντιλαμβάνεται τον άνθρωπο ως βιοχημικό, σωματικό, ψυχικό και πνευματικό ον. Η θεώρηση του ανθρώπου ως μια ολότητα, ανοίγει έναν δρόμο ώστε να ξεπεραστεί το χάσμα το οποίο διαχωρίζει τη σωματική από τη ψυχική υγεία.

Το χέρι, ως τέλειο δημιούργημα του Θεού, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ενδείξεις, βάσει των οποίων ο άνθρωπος καθίσταται το ανώτερο όν, έναντι των άλλων δημιουργημάτων του ζωικού βασιλείου. Χαρακτηριστικά, τα πέντε δάκτυλα που έχει ο άνθρωπος σε κάθε του χέρι, είναι όσα χρειάζεται ώστε να επιτελεί όλες του τις κινητικές, εκούσιες και αυτόματες, δεξιότητες του. Η συνεργασία των δακτύλων καθίσταται αναγκαία ακόμα και στην πιο απλή κίνηση, αλλά και δυσχεραίνουσα από τον πιο απλό τραυματισμό ενός εξ’ αυτών. Οι λεπτές λοιπόν, επιδέξιες κινήσεις, στοιχείο μόνο του ανθρώπου, διαδραματίζουν παράλληλα το πιο σημαντικό ρόλο, ως το μέγιστο μέσο θεραπείας του όλου ανθρώπου.

Δια της χειρός επιτελείται η μάλαξη, η συλλογή και λήψη των βοτάνων και φαρμάκων, η εκτέλεση όλων σχεδόν των εργασιών, αλλά και κάθε είδους χειρουργείο, ενέργειες οι οποίες συντελούν στη σωματική υγεία και συντήρηση του ανθρώπου.

Παράλληλα όμως, δια της χειρός, επιτελούνται και οι τέχνες, η γραφή, τα μυστήρια του Θεού και αυτό ακόμα το σημείο του Σταυρού με την ένωση των τριών πρώτων δακτύλων, στοιχεία απαραίτητα για την επίτευξη της ψυχικής υγείας του ανθρώπου.

Εις τύπον λοιπόν, των πέντε δακτύλων της άκρας χείρας, πέντε είναι και οι άξονες της MTS φιλοσοφίας, εκείνης δηλαδή της φιλοσοφίας που εφαρμόζεται εμπράκτως από τους θεραπευτές του κέντρου ολιστικής χειροθεραπείας ΜΤS.

Οι πέντε άξονες της ΜΤS Φιλοσοφίας:

 • Η Θερμότητα {Αντίχειρας}
  Maintaining Temperature System (ΜΤS) / Διατηρώντας το Σύστημα Θερμοκρασίας
 • Το Σώμα {Δείκτης}
  Μicrocirculative Therapy System (MTS) / Μικροκυκλοφορικό Θεραπευτικό Σύστημα
 • Ο Στόχος {Mέσο Δάκτυλο}
  Metamorphosis / Μεταμόρφωσις (ΜΤS)
 • Η Ψυχή {Παράμεσος}
  Μy Thirsty Soul (MTS) / H διψασμένη μου Ψυχή
 • Το Σύστημα {Μικρό Δάκτυλο}
  Μanual Therapy System ( MTS ) / Δια χειρός Θεραπευτικό Σύστημα

ΛΑΜΙΑ

ΣΥΡΟΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ MTS CENTER.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK