HOW TO DRESS

Βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του MTS center αποτελεί η σωστή ενδυμασία που στόχο έχει την διατήρηση της ομοιόστασης του οργανισμού και της ιδανικής θερμοκρασίας, μέσω της αποφυγής της εισόδου του κρύου στον οργανισμό.

Στα πλαίσια αυτά, κύριος άξονας της ένδυσης αποτελούν τα μάλλινα ενδύματα.

Τα κρύα ρεύματα θεωρούνται και από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική αλλά και από την ιπποκρατική φιλοσοφία ως ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου. Η συστηματική έκθεση του ανθρώπου σε αυτά νεκρώνει τους αισθητικούς υποδοχείς θερμοκρασίας του δέρματος και απενεργοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες επηρεάζοντας το φυσικό θερμοστάτη του οργανισμού τον υποθάλαμο ο οποίος σταματάει να μεταβιβάζει τα ανάλογα ερεθίσματα τόσο στο αγγειοκινητικό κέντρο για την αύξηση της θερμοκρασίας του οργανισμού όσο και στους ίδιους τους ιδρωτοποιούς αδένες για την σταθεροποίηση της. Διατηρώντας έτσι τόσο τη θερμοκρασία του δέρματος όσο και την θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος σε χαμηλά επίπεδα.

Η Φιλοσοφία του MTS ως γνήσιο κράμα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και ορθόδοξης πατερικής φιλοσοφίας διακηρύττει το αναθέρμανση του σύγχρονου ανθρώπου ως αυστηρή προϋπόθεση ανάκτησης της χαμένης του υγείας. Στη μεν αρχαία ελληνική φιλοσοφία καταδεικνύεται η θερμοκρασία ως μέγιστη αρχή θεραπείας, για παράδειγμα η λέξη Ιατρός προέρχεται από το ρήμα Ιαίνω που σημαίνει θερμαίνω, μαλακώνω από τη ζέστη. Ενώ ταυτόχρονα η λέξη Ιάομαι σημαίνει θεραπεύω. Λέξεις οι οποίες προέρχονται από τα ‘Ια : τα βέλη – ακτίνες του Ηλίου Απόλλωνος που θερμαίνουν τον άνθρωπο. Ενώ ως γνήσιος εκφραστής της ορθόδοξης πατερικής θεολογίας ο Άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης στο βιβλίο του ‘Περί κατασκευής του ανθρώπου’ το 379 μ.χ., αναφέρει: ‘‘Σε όσους παύουν να ζουν με το σβήσιμο της θερμότητας που υπάρχει μέσα στη φύση, αυτό που νεκρώνεται κρυώνει, γι’ αυτό αποδίδουμε την αιτία της ζωής και στη θερμότητα. επειδή όταν αυτή εκλείψει επακολουθεί η νέκρωση’’.

ΜΑΛΛΙΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (MTS)

Το μαλλί είναι το μοναδικό ίσως υλικό, που διατηρεί την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος μας, γιατί παρότι μας ζεσταίνει τον χειμώνα, είναι δροσερό και ευχάριστο το καλοκαίρι. Οι πόροι τους οποίους διαθέτει η πλούσια υφή του εναρμονίζονται με τους πόρους του δέρματος, έτσι ώστε να μην εμποδίζουν αλλά και ταυτόχρονα να διευκολύνουν την απεκκριτική και αποτοξινωτική του δυνατότητα κατά τη φάση έκκρισης του ιδρώτα. Έχει λοιπόν την ιδιότητα να συγκρατεί την υγρασία έτσι ώστε το σώμα να αναπνέει σε κάθε περίπτωση. Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο δεν αισθανόμαστε ιδρωμένοι όταν χρησιμοποιούμε μάλλινες φανέλες, και μπορούμε για ώρες να συνεχίζουμε απρόσκοπτοι την εργασία μας χωρίς τον κίνδυνο να κρυώσουμε τον χειμώνα ή να αισθανθούμε δυσφορία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Από την πρακτική μας εμπειρία στο χώρο της δια χειρός θεραπείας η μάλλινη φανέλα δεν αποτελεί μόνο σύμμαχο μας στην αποκατάσταση της οποιαδήποτε πάθησης, αλλά και προϋπόθεση για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων της θεραπευτικής μας παρέμβασης. Η δυναμική της είναι τέτοια που πολλές φορές με τη χρήση της, μειώνει από μόνη της τον πόνο σε επίπεδο της τάξεως μέχρι 20% τόσο σε οξέα όσο και σε χρόνια νοσήματα.

Συμπερασματικά η μάλλινη φανέλα δεν αποτελεί μόνο για εμάς μία ακόμα απόδειξη της σοφίας των προγόνων μας ως προς το ευ ζην, αλλά και μια συνεχή πρόκληση αφύπνισης των συνανθρώπων μας στη προσπάθεια απόκτησης και διατήρησης της καλής υγείας.

LAMIA

SYROS

ADD YOUR EMAIL TO OUR MAILING LIST FOR NEWS AND UPDATES FROM MTS.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK