ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ- ΜΙΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά κατακλύζεται από τοξίνες, είτε διατροφικές, είτε συναισθηματικές. Όλη αυτή η επιβάρυνση συσσωρεύεται στο παχύ έντερο, καθώς εκεί καταλήγει ότι δεν θέλουμε να υπάρχει στην ζωή μας. Το παχύ έντερο είναι ο δεύτερος εγκέφαλος του σώματος, οπότε υπάρχει άμεση σύνδεση με τα συναισθήματα, θετικά και αρνητικά με τα αντίστοιχα συμπτώματα κάθε φορά.

Άλλωστε 2.500 χρόνια πριν, ο Ιπποκράτης ο πατέρας της ιατρικής είχε πει: «όλα ξεκινούν από το έντερο». Αυτό σημαίνει πως το επίπεδο υγείας του κάθε ανθρώπου, εξαρτάται από το πόσο καθαρό είναι το έντερό του. Αυτή η διαπίστωση οδήγησε τον Ιπποκράτη να εφαρμόζει μεθόδους καθαρισμού του παχέος εντέρου, σκοπεύοντας στην βελτίωση της υγείας του πάσχοντα.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτοί που μελέτησαν πρώτοι την σημασία του υγιούς εντέρου και την αλληλεπίδραση του με τα υπόλοιπα συστήματα του οργανισμού, ήταν οι Αιγύπτιοι γιατροί 2.500 χρόνια πριν τον Ιπποκράτη. Οι εν λόγω, υποστήριζαν ένθερμα τον καθαρισμό του παχέος εντέρου, κάνοντας εφαρμογή σε ανθρώπους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, αλλά και σε περιπτώσεις όπου ήθελαν να επιτύχουν την αποτοξίνωση. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό το γεγονός ότι πρόκειται για μία πανάρχαια μέθοδο θεραπείας και αποτοξίνωσης του ανθρώπινου οργανισμού.

Με την πάροδο των ετών, πολλοί επιστήμονες ασχολήθηκαν συστηματικά με το παχύ έντερο. Χαρακτηριστικά, ο Ρώσος επιστήμονας Elie Metchnikoff, πήρε το βραβείο Νόμπελ το 1908, καθώς ανακάλυψε τον τρόπο με τον οποίο οι εντερικές τοξίνες επηρεάζουν και μολύνουν τον οργανισμό. Παράλληλα, ο Sir. Warbuthnot Lane, διαπίστωσε ότι η κακή λειτουργία του εντέρου αποτελούσε την πηγή πολλών προβλημάτων υγείας, λόγω της συγκράτησης των τοξινών, τη στιγμή που ο John Kellogg επεσήμανε τη σπουδαιότητα της ορθής υγιεινής. Ο Kellogg μάλιστα, αρχικά εισήγαγε την φιλοσοφία των υγιεινών τροφών, βασισμένες στις φυτικές ίνες και εφάρμοζε καθαρισμούς παχέος εντέρου, σκοπεύοντας στην αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων υγείας (είτε σχετιζόταν με χειρουργείο, είτε με διάφορες φαρμακευτικές αγωγές).

Επιστρέφοντας στο σήμερα, αυτό που διαπιστώνεται καθημερινά είναι ότι τουλάχιστον το 50% του πληθυσμού αντιμετωπίζει πάσης φύσεως προβλήματα με το παχύ έντερο. Βασικά αίτια είναι η διατροφή και το άγχος.

Η διατροφή μας τείνει να γίνεται όλο και πιο όξινη λόγω των επεξεργασμένων τροφών. Το όξινο περιεχόμενο διαβρώνει τα προστατευτικά κύτταρα του επιθηλίου, έτσι το τοίχωμα φλεγμαίνει και υπερπαράγει βλέννα πάνω στην οποία προσκολλούνται οι τοξίνες. Η μεταφορά των τοξινών στον υπόλοιπο οργανισμό γίνεται μέσω των τριχοειδών αγγείων και του φαινομένου της διαπύδησης, έχοντας ως αποτέλεσμα την μόλυνση.

Το άγχος, και άλλα αρνητικά συναισθήματα όπως ο φόβος, η ένταση και η συνεχής αγωνία, επηρεάζουν σημαντικά την καλή λειτουργία του εντέρου. Πιο συγκεκριμένα, ο μηχανισμός δράσης του άγχους εξουδετερώνει όλα τα προβιοτικά- φιλικά βακτήρια του εντέρου που είναι υπεύθυνα για την διατήρηση της υγιούς χλωρίδας και ισορροπίας του εντέρου. Κάθε άνθρωπος έχει στο έντερό του περίπου 500 είδη βακτηρίων, που ρυθμίζουν και διατηρούν σε ισορροπία την χλωρίδα του ιστού. Αναλογιστείτε λοιπόν, τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό, όταν τα βακτήρια αυτά χαθούν!

Τα αποτελέσματα του άγχους και της κακής διατροφής είναι η εμφάνιση παθήσεων όπως αλλεργίες, δερματολογικά προβλήματα, αρθρίτιδες, τροφικές δυσανεξίες, φλεγμονές ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος, αυτοάνοσα νοσήματα, πεπτικές και εντερικές διαταραχές.

Οι δύο κύριοι ζημιογόνοι παράγοντες ανατρέπονται χάρη στην υδροθεραπεία παχέος εντέρου. Είναι μια φιλική και ακίνδυνη για τον οργανισμό μέθοδος βαθιάς αποτοξίνωσης και καθαρισμού του εντέρου, επιφέροντας μόνο θετικά αποτελέσματα, προάγοντας την καλύτερη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού.

Καταλήγοντας, τα οφέλη που εισπράττουμε από την αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω της μεθόδου της υδροθεραπείας παχέος εντέρου είναι τα εξής:

  • Βελτίωση της πεπτικής λειτουργίας.
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς το 80% των κυττάρων του ανοσοποιητικού βρίσκονται στο παχύ έντερο.
  • Ενίσχυση της καλής ψυχολογίας . Το μεγαλύτερο ποσοστό της σεροτονίνης (ορμόνη υπεύθυνη για τα χαρούμενα συναισθήματα), βρίσκεται στα κύτταρα του παχέος εντέρου.
  • Βαθιά αποτοξίνωση του οργανισμού από βαρέα μέταλλα, χημική τοξικότητα, μύκητες και τοξίνες.
  • Βοηθά στην διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας.
  • Ρυθμίζει τον μεταβολισμό.
  • Απαλλαγή από πεπτικά νοσήματα (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μετεωρισμός, κολίτιδα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση).
  • Αύξηση ενέργειας και συγκέντρωσης.
  • Εξισορρόπηση της εντερικής χλωρίδας.

 

Ζούγρου Αναστασία
Υδροθεραπεύτρια και μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υδροθεραπείας Παχέος Εντέρου I–ACT

LAMIA

SYROS

ADD YOUR EMAIL TO OUR MAILING LIST FOR NEWS AND UPDATES FROM MTS.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK