ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ CANDIDA ALBICAN’S. ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Ο μύκητας απαριθμεί πάνω από 81 είδη, όμως το είδος που προκαλεί τις περισσότερες λοιμώξεις είναι ο Candida albicans. Οι μυκιτιασικές λοιμώξεις επηρεάζουν άνδρες γυναίκες και παιδιά! Το 1/3 του πληθυσμού των δυτικών βιομηχανοποιημένων χωρών επηρεάζεται από τον μύκητα. Η νόσος μπορεί να εμφανιστεί τοπικά ή γενικευμένα στον οργανισμό. Ο μικροοργανισμός αυτός προκαλεί μια σειρά από χρόνια συμπτώματα και διαταραχές, που επηρεάζουν τα εννέα διαφορετικά συστήματα του σώματος: πεπτικό, νευρικό, καρδιαγγειακό, λεμφικό, αναπνευστικό, αναπαραγωγικό, ουροποιητικό, ενδοκρινικό και μυοσκελετικό σύστημα.

Ο μύκητας Candida albicans υπάρχει φυσιολογικά στους περισσότερους ανθρώπους. Ζει στο παχύ έντερο, ελέγχεται από την βακτηριδιακή χλωρίδα του εντέρου και από το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην περίπτωση που συμβεί μια οικολογική αλλαγή στο εσωτερικό περιβάλλον, τα φιλικά βακτήρια του εντέρου μειώνονται, με αποτέλεσμα ο έλεγχος του μύκητα να είναι ανέφικτος. Σε αυτή την περίπτωση οι αποικίες του μύκητα απελευθερώνουν ισχυρές τοξίνες οι οποίες απορροφώνται από το αίμα, προκαλώντας μια πλειάδα συμπτωμάτων. Συνήθως τα πρώιμα συμπτώματα είναι προάγγελοι που προειδοποιούν για πιο βαθιές και επικίνδυνες εσωτερικές λοιμώξεις.

Ο συγκεκριμένος μύκητας συγκαταλέγεται στους σαπροφυτικούς μικροοργανισμούς δηλαδή σε αυτούς που τρέφονται με νεκρό ιστό, αποφεύγοντας οτιδήποτε ζωντανό και υγιές. Η κατανάλωση ποσοτήτων ζωικής πρωτεΐνης , που μπορεί να είναι γεμάτη αντιβιοτικά εξαιτίας των εμβολιασμών του ζώου, η συχνή και άσκοπη χορήγηση φαρμάκων (αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, αντιφλεγμονώδη ), η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε ζάχαρη και μύκητες όπως τα τυριά και τα μανιτάρια, έχουν την ικανότητα να μεταλλάξουν τον μύκητα από σαπροφυτικό σε παθογόνο. Βέβαια σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό έχει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν εξασθενίσει θα επιτρέψει τον υπέρ- αποικισμό και την γενικευμένη μόλυνση. Σε σοβαρές και σπάνιες περιπτώσεις μόλυνσης από τον μύκητα Candida, μπορεί να μειωθεί το ποσοστό των λευκών αιμοσφαιρίων (suppressor cells) από 15%-1% στα υγρά των ιστών και στο αίμα, με απλά λόγια εξαφανίζεται το 99% των κυττάρων από το σώμα.

Συμπτώματα λοίμωξης από Candida

  • Κολπίτιδα
  • Ουρολοιμώξεις
  • Διαταραχές εμμήνου ρύσεως
  • Υπογονιμότητα
  • Κεφαλαλγία
  • Πόνο και δυσκολία στις κινήσεις των αρθρώσεων
  • Αρθρίτιδα
  • Διαταραχές και νόσοι του εντέρου
  • Κόπωση και λήθαργο
  • Αλλεργίες
  • Λευκό επίχρισμα στην γλώσσα
  • Δερματολογικά προβλήματα
  • Άγχος και κατάθλιψη
  • Τριχόπτωση
  • Δυσοσμία των υγρών του σώματος

Τα έντονα συμπτώματα και οι επίμονες λοιμώξεις λόγω του μύκητα, που παραμένουν αθεράπευτες και μη αντιμετωπίσιμες, εκθέτουν τον οργανισμό στην πολυσυστηματική καντιντίαση. Επακόλουθο της είναι η διαταραχή της ισορροπίας του οργανισμού που μπορεί να οδηγήσει σε πιο βαριές καταστάσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση και η μυασθένεια Gravis. Ορισμένοι επιστήμονες τα τελευταία χρόνια ενοχοποιούν τον μύκητα Candida albicans για την ανάπτυξη του καρκίνου, αναλογιζόμενοι πως η χρόνια ύπαρξη του μύκητα στον οργανισμό, εκτός από τα συμπτώματα που προκαλεί, αποδυναμώνει και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η πρώιμη ανίχνευση και θεραπεία του μύκητα κρίνεται απαραίτητη. Η πλέον αξιόπιστη μέθοδος που έχει την δυνατότητα να ανιχνεύσει το μύκητα και τα επίπεδά του, καλείται βιοσυντονισμός. Μέσω ενός ηλεκτρομαγνητικού συστήματος φιλτραρίσματος διαχωρίζει τις υγιείς από τις παθολογικές δονήσεις που μπορεί να συμβαίνουν στο παχύ έντερο, δίνοντας την σαφή εικόνα και κατευθυντήριες γραμμές αντιμετώπισης. Ένα ειδικά σχεδιασμένο διατροφικό πλάνο σε συνδυασμό με την υδροθεραπεία παχέος εντέρου, επαναφέρουν τον οργανισμό σε υγιή επίπεδα, απαλλάσσοντας τον από τα δυσάρεστα συμπτώματα της λοίμωξης, που δυνητικά μπορεί να εξελιχθούν σε σοβαρές και μη αναστρέψιμες παθήσεις.

Πηγή: http://diagnostiki.gr/enimerosi/enimerosi_10.shtml

LAMIA

SYROS

ADD YOUR EMAIL TO OUR MAILING LIST FOR NEWS AND UPDATES FROM MTS.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK