ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

Τι είναι η δια χειρός Υδροθεραπεία παχέος εντέρου;
Η δια χειρός υδροθεραπεία του παχέος εντέρου είναι μια εξειδικευμένη μέθοδος εξωτερικής μάλαξης του εντέρου σε συνδυασμό με εσωτερικού καθαρισμού του με νερό από τις τοξικές ουσίες, τα αέρια, τα συσσωρευμένα κόπρανα και τις βλεννώδεις πλάκες μυκήτων που αποδυναμώνουν το σώμα και επηρεάζουν την γενικότερη λειτουργία του οργανισμού. Η αξία της υδροθεραπείας αναγνωρίζεται ευρέως στην Ευρώπη και στην Βόρεια Αμερική. Αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο στην θεραπεία και στην πρόληψη πολλών των ασθενειών.

Ο καθαρισμός αυτός γίνεται με νερό φιλτραρισμένο, αποστειρωμένο με υπεριώδεις ακτίνες και θερμασμένο στη θερμοκρασία του σώματος. Είναι μια ανώδυνη διαδικασία που φέρνει αίσθημα βαθειάς χαλάρωσης και ανακούφισης. Κατά τη ώρα της συνεδρίας μπορεί να συνοδεύεται από μασάζ παχέος εντέρου. Το παχύ έντερο είναι σαν το αποχετευτικό σύστημα ενός σπιτιού: κανείς δεν θέλει να έρχεται σε επαφή με αυτό, όμως χωρίς αυτό, το ίδιο το σπίτι και οι ένοικοι του δεν μπορούν να ζήσουν. Και το παχύ έντερο επιτελεί για τον άνθρωπο ακριβώς αυτήν την λειτουργία: Είναι το μέρος που στέλνουμε ό,τι δεν θέλουμε να υπάρχει στη ζωή μας. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στα τροφικά απόβλητα που μέσω του παχέος εντέρου οδεύουν προς την απομάκρυνση, αλλά και για τα συναισθηματικά απόβλητα, δηλαδή για κάθε συναίσθημα που δημιουργήθηκε μέσα μας αλλά δεν το αποδεχόμαστε και δεν το θεωρούμε ευπρόσδεκτο στη ζωή μας. Όπως π.χ. τους φόβους μας, την θλίψη μας και τον θυμό μας. Αυτή η στάση οδηγεί σταδιακά, σε συνδυασμό με την όλο και αυξανόμενη έλλειψη κίνησης στη ζωή μας και με την όλο και περισσότερο ακατάλληλη διατροφή, στην εμφάνιση ασθενειών του παχέος εντέρου όπως δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μετεωρισμό και τέλος ακόμη και σε καρκίνο του παχέος εντέρου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η ταχύτερα αυξανόμενη αριθμητικά μορφή καρκίνου στην σημερινή κοινωνία. Ενώ το 1995 ήταν η τέταρτη πιο συχνή μορφή καρκίνου, σήμερα είναι η δεύτερη πιο συχνή μορφή καρκίνου παγκοσμίως. Επηρεάζει άντρες και γυναίκες σχεδόν κατά το ίδιο ποσοστό, με τους άντρες να υπερτερούν ελαφρώς.

Το Σύνδρομο διαρρέοντος Εντέρου (Leaking Gut Syndrome) είναι μία ακόμη συνέπεια του τρόπου ζωής μας. Οφείλεται σε μη κατάλληλη διατροφή (πιο όξινη σε σχέση με την ουδέτερη προς σχετικά αλκαλική που χρειάζεται ο οργανισμός μας). Καθώς εισέρχονται στο έντερο πιο όξινα περιεχόμενα, αρχίζουν να καταστρέφονται τα προστατευτικά κύτταρα του επιθηλίου. Το τοίχωμα του εντέρου αρχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση ήπιας φλεγμονής και υπερπαράγει βλέννη. Η βλέννη δημιουργεί ένα κολλώδες υπόβαθρο στο οποίο αρχίζουν και κολλούν τοξινωμένα περιεχόμενα του εντέρου. Αυτό οδηγεί στο να αρχίσουν να μεταφέρονται οι τοξίνες στα τριχοειδή αγγεία με το φαινόμενο της διαπήδησης και επομένως να μεταφέρονται οι τοξίνες μέσω του αίματος και της λέμφου σε άλλα μέρη του οργανισμού. Έτσι έχουμε μια σειρά παθολογιών όπως αλλεργίες, δερματικά προβλήματα, αυχενικό σύνδρομο, αρθρίτιδες, δυσανεξίες, κολπίτιδες, ουρολοιμώξεις, αυτοάνοσα και πολλά άλλα που οφείλονται στις συνέπειες της διασποράς των τοξινών από το έντερο σε διάφορα άλλα όργανα και μέρη του σώματος.
hydrotherapy 1
Πόσες φορές χρειάζεται να κάνω υδροθεραπεία παχέος εντέρου;
Δεν υπάρχει κανόνας! Το κάθε έντερο και ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.
Χρειάζεται να κάνω κάτι πριν την υδροθεραπεία;
Τρεις ημέρες πριν την Υδροθεραπεία, σας προτείνεται μια διατροφική προετοιμασία. Πιο συγκεκριμένα απαγορεύεται η κατανάλωση των εξής τροφών: αρακάς, κουνουπίδι, παντζάρια, γαλακτοκομικά, γλυκά, καφέ, όσπρια, χοιρινό. Τις ημέρες της προετοιμασίας, προτείνεται ελαφριά τροφή και πολύ νερό. Την ημέρα της Υδροθεραπείας απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού τρείς ώρες πριν τη θεραπεία και το κάπνισμα (όλη την ημέρα).
Οι βασικές ενδείξεις που απαιτούν υδροθεραπεία του παχέος εντέρου:

 • Δυσκοιλιότητα
 • Διάρροια
 • Παχυσαρκία και τοπικό πάχος
 • Κυτταρίτιδα
 • Αέρια
 • Σύνδρομο ερεθισμένου εντέρου
 • Λήθαργος, ατονία και κούραση
 • Μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα
 • Ευαισθησία σε τροφές και αλλεργίες
 • Σκλήρυνση κατά πλάκας
 • Δερματικά προβλήματα
 • Σε περίοδο νηστείας ή αποτοξίνωσης
 • Πριν από τη διαδικασία κολονοσκόπησης
 • Ουρολοιμώξεις
 • Κολπίτιδα

Ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει το σύστημα υδροθεραπείας που θα διαλέξω;
Τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα πλέον διαθέτουν τα εξής χαρακτηριστικά:

 • Σύστημα φιλτραρίσματος σωματιδίων, για το κρύο και το ζεστό νερό, μεγάλης διαμέτρου εισόδου και εξόδου,
  ώστε να μην υπάρχει μείωση της πίεσης του νερού και να επιτυγχάνεται καλύτερη δυναμική στη ροή του νερού.
 • Σύστημα φιλτραρίσματος με ενεργό άνθρακα.
 • Υψηλής ποιότητας σύστημα καθαρισμού και αποστείρωσης του νερού με UV ακτίνες σε δοχείο ανοξείδωτου χάλυβα
  που να πληροί τα υψηλότερα standards, που να σκοτώνει ιούς, βακτήρια, E. Colli, Cryptosporidium, Giardia, καθώς
  και άλλα μικροβιακά σωματίδια χωρίς την χρήση κάποιας χημικής ουσίας.
 • Αυτόματη ρύθμιση και διατήρηση της θερμοκρασίας του νερού.
 • Δείκτης πίεσης για εύκολο και λεπτομερή έλεγχο της πίεσης του νερού.
 • Ενσωματωμένο σύστημα έγχυσης αντισηπτικού που να προσφέρει αποτελεσματική αντισηψία όλου του συστήματος.
 • Ο χειριστής του συστήματος να είναι πιστοποιημένα εκπαιδευμένος.
 • Το σύστημα να έχει Άδειες και Πιστοποιήσεις

Η Υδροθεραπεία παχέος Εντέρου είναι επώδυνη;
Εάν δεν έχουμε αιμορροΐδες σε οξεία φάση, καθόλου. Κατά τη διαδικασία το πιο δυσάρεστο αίσθημα που έχουμε είναι η αίσθηση ότι «θέλουμε να πάμε τουαλέτα».

Πώς δουλεύει το σύστημα υδροθεραπείας;
Καθαρίζει όλο το μήκος του παχέος εντέρου χρησιμοποιώντας φιλτραρισμένο και αποστειρωμένο νερό, χωρίς την πρόσμειξη φαρμάκων ή άλλων χημικών ουσιών. Η συσκευή ονομάζεται «κλειστού τύπου» κάτι που επιτρέπει η διαδικασία να είναι απλή και άνετη για τον εξεταζόμενο, και τελείως καθαρή. Δεν υπάρχουν υγρά που τρέχουν σε ανοιχτό περιβάλλον και ως εκ τούτου και καθόλου οσμές. Η διαδικασία ελέγχεται πλήρως από τον εκπαιδευμένο χειριστή για αποτελεσματικότητα, άνεση και κυρίως απόλυτη ασφάλεια. Η υδροθεραπεία παχέος εντέρου είναι μία διαδεδομένη εδώ και αρκετές δεκαετίες μέθοδος καθαρισμού του παχέος εντέρου στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ταχύτατα. Είναι απολύτως φιλική και ακίνδυνη για τον θεραπευόμενο και με εξαιρετικά χαμηλό λειτουργικό κόστος. Σε ιατρική έρευνα που έχει γίνει σε νοσοκομείο στις Η.Π.Α. με τη συσκευή Dotolo Toxygen Model BSC-UV, που χρησιμοποιείται στο κέντρο μας, έχει κλινικά αποδειχτεί ότι συντελεί στον πιο αποτελεσματικό καθαρισμού του παχέος εντέρου και αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό και πιο εύκολο τρόπο προετοιμασίας για κολονοσκόπηση. (Danbury Hospital, 2006/BLIND CLINICAL STUDY).
Τo MTS center διαθέτει πιστοποιημένους Υδροθεραπευτές Παχέος Εντέρου, αναγνωρισμένους από το Παγκόσμιο Σύλλογο Υδροθεραπευτών Παχέος Εντέρου I-ACT (San Antonio – U.S.A.).
Πηγή

Η καθηγήτρια Υδροθεραπείας Παχέος Εντέρου κ. Ιωάννα Δρίβα, καλεσμένη στην εκπομπή της κ. Σοφίας Ηλιοπούλου «Δια..γνώσης», στο Star Κεντρικής Ελλάδας, μιλά για την Υδροθεραπεία Παχέος Εντέρου, τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής καθώς και τους κινδύνους που κρύβει το παχύ έντερο.

{YouTube}v=3giT-jdV2XI&t=184s{/YouTube}

LAMIA

SYROS

ADD YOUR EMAIL TO OUR MAILING LIST FOR NEWS AND UPDATES FROM MTS.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK