ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ : ΜΕΣΟ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ

Ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά δέχεται και απορροφά μεγάλες ποσότητες τοξινών. Οι κύριες πηγές τοξίνωσης είναι η κακή διατροφή, ο αγχωτικός τρόπος ζωής, το κάπνισμα και το ανθυγιεινό περιβάλλον.

Μοιραία οι διατροφικές, συναισθηματικές και πάσης φύσεως τοξίνες θα καταλήξουν στο παχύ έντερο καθιστώντας το δυσλειτουργικό. Άλλωστε από το συγκεκριμένο όργανο αρχίζει η τοξίνωση ολόκληρου του οργανισμού, όπου μέσω της ροής του αίματος επηρεάζονται τα πολλαπλά συστήματα του σώματος.

Η μακροχρόνια συσσώρευση τοξικού υλικού στον οργανισμό δημιουργεί αντιδραστικό και παθογόνο εσωτερικό περιβάλλον με όξινο ph, ευνοώντας την ανάπτυξη λοιμώξεων και μυκητιάσεων. Επίσης η δημιουργία φλεγμονών στο σώμα εξαιτίας της τοξίνωσης, πυροδοτεί το αντανακλαστικό νευρικό τόξο, προκαλώντας συμπτώματα σε απομακρυσμένα σημεία του σώματος.

Εκτός από το παχύ έντερο , τοξική επιβάρυνση δέχονται και άλλα όργανα όπως το ήπαρ, οι νεφροί και το δέρμα. Τα δύο πρώτα όργανα έχουν την ικανότητα να φιλτράρουν και να απομακρύνουν από τον οργανισμό μεγάλο ποσοστό τοξινών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιτυγχάνεται πάντα η πλήρης αποβολή αυτών. Αυτό γίνεται αντιληπτό από το γεγονός ότι οι νεφροί και το ήπαρ σχηματίζουν τοξικά υλικά όπως άμμο, λάσπη, λίθους και χολόλιθους αντίστοιχα. Όσον αφορά την συσσώρευση τοξινών στο δέρμα μεταφράζεται με διάφορα δερματικά προβλήματα. Επίσης η κακοσμία των υγρών του σώματος είναι δείγμα υψηλής τοξίνωσης στο εσωτερικό του οργανισμού.

Το σώμα «μιλάει», προειδοποιεί ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά και φανερώνει σημάδια ότι χρειάζεται αποτοξίνωση. Οι ενδείξεις είναι οι εξής:

  • Κακή διάθεση
  • Πονοκέφαλοι
  • Εντερικές δυσλειτουργίες
  • Πεπτικές δυσλειτουργίες
  • Αδυναμία συγκέντρωσης
  • Απώλεια μνήμης
  • Χαμηλά επίπεδα ενέργειας
  • Θαμπό δέρμα
  • Εύθραυστα μαλλιά και νύχια.

Η σωστή αποτοξίνωση περιλαμβάνει και τα τέσσερα σημαντικά όργανα, καθώς και την ενεργοποίηση και τόνωση του λεμφικού συστήματος. Τα οφέλη από ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης είναι πολλά και ορατά από την πρώτη στιγμή. Υπάρχει άμεση τόνωση του οργανισμού, προσφέρει αίσθημα ευεξίας ενώ παράλληλα αυξάνονται τα επίπεδα ενέργειας. Επίσης προσφέρει πρόληψη από διάφορες παθήσεις του πεπτικού συστήματος, εντερικές διαταραχές, προβλήματα του ήπατος και των νεφρών, προλαμβάνει τις φλεγμονές των οργάνων και βοηθάει στην καταπολέμηση των ρευματοειδών νοσημάτων.

 

Ζούγρου Αναστασία
Υδροθεραπεύτρια και μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υδροθεραπείας Παχέος Εντέρου I–ACT

LAMIA

SYROS

ADD YOUR EMAIL TO OUR MAILING LIST FOR NEWS AND UPDATES FROM MTS.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK