MANUAL THERAPY SYSTEM (MTS) - ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Μια ομάδα νέων επιστημόνων με κοινή φιλοσοφία και αρχές ως προς τη προσέγγιση του πάσχοντος ανθρώπου, μέσα από τη πολυετή μας εμπειρία στο χώρο της φυσικής αποκατάστασης, διαγνώσαμε από πολύ νωρίς την αξία της δια χειρός θεραπείας.

Στη θεώρηση λοιπόν αυτού, αφιερώσαμε την πανεπιστημιακή μας κατάρτιση σε επιστήμες διεθνούς αξίας και αναγνώρισης, με γνώμονα την ολιστική αξιολόγηση του ατόμου.

Το Κέντρο Δια χειρός Θεραπείας (MTS center), γεννήθηκε από την ανάγκη ουσιαστικής θεραπείας, πρόληψης και βελτίωσης της υγείας, του πνεύματος και της εμφάνισης κάθε ανθρώπου. Αφορά την εφαρμογή και προώθηση ενός συστήματος, διά χειρός θεραπείας.

Το σύστημα αυτό (Manual Therapy System), βασισμένο στη θεραπευτική αξία του χεριού είναι θεμελιωμένο: στις Ιπποκρατικές αρχές που διατήρησαν ανά τους αιώνες οι πρόγονοι μας (Μικρασιατική Τραπεζούντιος), στην επιστημονική γνώση της Οστεοπαθητικής – Χειροπρακτικής, Ποδιατρικής, Βοτανοθεραπείας και στην αποτοξίνωση του σώματος (υδροθεραπεία παχέος εντέρου).

To σύστημα δια χειρός θεραπείας βασίζεται στη σωστή κλινική αξιολόγηση και για το λόγο αυτό χρησιμοποιεί την εφαρμογή Manual TherAPPist. Πρόκειται για μια παγκόσμια καινοτομία χώρο της κλινικής αξιολόγησης, εμπνευσμένη από επιστημονικό συνεργάτη του MTS center, η οποία στηρίζεται στη βάση της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης και στόχο έχει να βοηθήσει τον θεραπευτή στην καταγραφή πληροφοριών.

Το σύστημα δια χειρός θεραπείας συμπεριλαμβάνει:

 • Μικρασιατική Τραπεζούντιος: Αποτελεί τον κύριο άξονα του συστήματος και έχει ως στόχο την διάνοιξη της μικροκυκλοφορίας και της επαναφοράς της θερμοκρασίας του ανθρώπου συνεργία του θεού.
 • Οστεοπαθητική: Η κατεξοχήν επιστήμη που ασχολείται με τον όλον άνθρωπο.
 • Χειροπρακτική Ackermann: Η αποτελεσματικότερη μέθοδος άμεσης διόρθωσης χρόνιων και οξέων προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων, μέσω συγκεκριμένων ανατάξεων.
 • Ποδιατρική: Η κατεξοχήν επιστήμη μελέτης και αποκατάστασης παθήσεων του ποδιού.
 • Υδροθεραπεία Παχέος Εντέρου: Η μέγιστη μέθοδος αποτοξίνωσης του παχέος εντέρου και εμμέσως όλων των προβλημάτων και παθήσεων που προκύπτουν από το στο σώμα.
 • Βιοσυντονισμός: Η ανάγκη χρήσης του πιο σύγχρονου τεχνολογικού επιτεύγματος στον εντοπισμό και αντιμετώπισης μη ορατών δυσλειτουργιών αλλά και παθογόνων μικροβίων και δυσανεξιών.
 • Διαιτολογία: Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γνωμικό ότι είμαστε ότι τρώμε, η σωστή διατροφή αποτελεί σημαντική ενίσχυση του θεραπευτικού αποτελέσματος του συστήματος δια χειρός θεραπείας.
 • Βοτανοθεραπεία: Αποτελεί παράγοντα φυσικήε ]εσωτερικής ενίσχυσης του οργανισμού και εξισορρόπησης του υγρού με το ξηρό και του θερμόύ και το ψυχρό, σε ενδεχόμενη διαταρραχλή τους.
 • Λασποθεραπεία: Η σπουδαιότερη φυσική μέθοδος αντιμετώπισης διάφορων δερματικών και μη, παθήσεων, που στόχο έχει την αναγέννηση και την ορθή λειτουργία του οργανισμού.
 • Αποτοξινώσεις: Τα προγράμματα αποτοξίνωσης που παρέχονται στα πλαίσια της Συμβουλευτικής, αποτελούν την πλέον φυσική διαδικασία απομάκρυνσης των συσσωρευμένων τοξινών στο σώμα μας.
 • Θεραπευτικές ασκήσεις: Τα πρόγραμμα εκμάθησης και εφαρμογής ενός εξατομικευμένου προγράμματος άσκησης, βασιζόμενο στη μέθοδο του Clinical Pilates και Κinetic Control -Movement Dysfunction, στόχο έχει την άμεση ανακούφιση μυοσκελετικών και κινητικών δυσλειτουργιών.

Στηριζόμενοι στην ολιστική αξιολόγηση μέσω του Βιοσυντονισμού (Asyra) παρέχουμε μια μεγάλη ποικιλία αναζωογονητικών τεχνικών (Βοτανοθεραπεία και Ιπποκράτειος Διατροφή), με την υποστήριξη της δυτικής ιατρικής. Εμπνευσμένοι από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και Ορθόδοξη Θεολογία, το σύστημα δια χειρός θεραπείας έχει ως τελικό του στόχο, την επίτευξη της ψυχικής και σωματικής σας ΜεΤαμόρφωσιS.

Οι ανωτέρω πληροφορίες, υπηρεσίες και προϊόντα δεν αντικαθιστούν την ιατρική διάγνωση και θεραπεία. Το προσωπικό του MTS center, δραστηριοποιείται στα πλαίσια της συμπληρωματικής, εναλλακτικής και ολιστικής αντιμετώπισης του πάσχοντος ανθρώπου. Στις λειτουργίες του κέντρου ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η ιατρική διάγνωση, η συνταγογράφηση των οποιοδήποτε φαρμάκων ή σκευασμάτων, και ως εκ τούτου δεν παρεμβαίνει στην όποια, ιατρικής ή φαρμακευτικής φύσεως, θεραπεία ακολουθεί ο πάσχων άνθρωπος.

Στα πλαίσια της ολιστικής αξιολόγησης, ο πάσχων λαμβάνει γνώση για ενδείξεις και τυχόν αντενδείξεις της θεραπείας και συγκατατίθεται για την εκτέλεσή της.

ΛΑΜΙΑ

ΣΥΡΟΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ MTS CENTER.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK